Uniforme daken gevels: welke keuze maken?

Volg je graag trends op, ook wat jouw woning betreft? Dan is een uniform dak en gevel misschien wel iets voor jou. In dit artikel geven we je meer informatie over dit soort afwerking voor je huis.

Dak op je gevel? Of gevel op je dak?

uniforme-dakenUniforme daken en gevels zijn constructies waarbij de dak- of gevelbekleding volledig doorloopt. Zo krijg je een homogene constructie waarbij maar met 1 materiaal wordt gewerkt voor zowel het dak als de gevels. Het resultaat is een soort ‘schil’ die over je woning zit. Door de uitgebreide opties aan materialen is geen enkele uitwerking te gek voor woorden.

Wens je graag advies op maat?

Ontvang gratis offertes

Waarom zou ik voor uniforme daken en gevels gaan?

Wanneer je gevel en dak uit een materiaal bestaan, brengt dat enkelevoordelen met zich mee:

 • Je hebt maar één aannemer nodig. Slechts 1 persoon zal zowel de afwerking voor je dak als je gevel in handen nemen. Dat vertaalt zich in minder risico op fouten bij de technische uitvoering.
 • Problemen of onvolmaaktheden aan je dak of gevel zijn gemakkelijk en snel te verhelpen. De kans dat er stukken moeten worden afgebroken of uiteen gebroken worden is veel kleiner tot onbestaand.
 • Wil je je verouderde woning een frisse look geven, dan kan dat erg gemakkelijk. Bovendien is dat over het algemeen erg budgetsvriendelijk.
 • Voor de creatievelingen onder ons kan je je helemaal laten gaan bij de afwerking. In tegenstelling tot klassieke bakstenen, heb je heel wat meer opties.

Keuze à volonté qua materialen

Uniforme daken en gevels

Wil je een uniform dak en gevel, dan heb je uitgebreide keus aan heel wat materialen. We sommen de belangrijkste hieronder op:

 • Een eerste optie is lei. Dat materiaal wordt het meest toegepast bij uniforme daken en gevels omdat je de dakbedekking eenvoudig kan doortrekken naar de gevel. Het is een licht materiaal dat snel en gemakkelijk te plaatsen is. Wil je graag een speciale of ongewone vorm of constructie, dan kan dat ook perfect.
  Een ander pluspunt aan lei is dat je de schade erg gemakkelijk kan laten herstellen door simpelweg enkele leien te vervangen.
 • Daarnaast kan je ook kiezen voor keramiek. Je kan je hierbij helemaal laten gaan wat betreft kleuren, formaten en uitvoeringen; de keuze is bijna oneindig. Net zoals lei, zijn keramische pannen ook licht en gemakkelijk te plaatsen.
  Ze zijn bovendien erg dun, wat het een ideaal materiaal maakt indien je je woning maximaal wil isoleren en geen plaats hebt voor bakstenen. De groeiende populariteit van dit soort materiaal is dan ook een logisch gegeven.
 • Wil je je woning een strakke, industriële look geven, dan is metaal zeker een interessante optie voor jou. Van zink tot koper tot aluminium en staal, je kiest zelf welk type metaal jouw voorkeur draagt. Ook hier kan je je creativiteit de vrije loop en kleuren, structuren, vormen en afwerkingen aanpassen zoals jij het wil. Niets is te gek voor woorden.
  Het is dan ook een van de favoriete materialen van architecten, omdat metaal perfect te integreren is in zowel moderne als traditionelere woningen.
 • Naast bovenstaande opties, heb je nog veel meer. Houd je van een warme en natuurlijke uitstraling? Bekijk dan zeker eens de opties van hout. Gevelplaten zijn dan weer de ideale manier om te spelen met lijnen, kleuren en texturen.
  Zelfs riet en kunststof worden al aangewend om je dak en gevel in elkaar te laten overlopen.Pas wel op: met minder voor de hand liggende materialen bereik je niet altijd de gewenste dak- of geveldichting. Vaak heeft hout of riet eerder een esthetische functie. Een goede onderconstructie is dus van primordiaal belang wil je water- en energieproblemen vermijden. Bij zulke materialen mag je vaak ook op een hoger prijskaartje rekenen.

Uniforme daken en gevels, iets voor jou?

Of je nu op het punt staat een woning te bouwen of te renoveren, indien je nog opzoek bent naar een trendy afwerking, dan is een uniform dak en gevels misschien wel iets voor jou. Twijfel je nog? Wil je nog meer informatie?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.