Lessenaarsdak: modern en origineel

Wat is een lessenaarsdak?

Wat is een lessenaarsdak?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een lessenaarsdak een uit één stuk bestaand dak dat net als het blad van een lessenaar schuin afloopt. Hierbij bedraagt de hellingsgraad minstens 15 graden.

Wat typisch is voor huizen met een dit dak is dat er een hoge en een lage kant is. Naast huizen kunnen ook blokhutten, tuinhuizen en serre’s een lessenaarsdak hebben.

Er zijn ook huizen met twee lessenaarsdaken. Hierbij liggen de twee daken asymmetrisch tegenover elkaar, wat een zeer unieke uitstraling heeft. Het wordt ook wel verspringend lessenaarsdak genoemd omdat de twee daken op een verschillende hoogte liggen.

Lessenaarsdaken: 4 voordelen op een rijtje

1. Eénvoudig

Het lessenaarsdak is naast het platte dak één van de simpelste daken die je kunt hebben. Het is eenvoudig in constructie en ook handig omdat je maar aan slechts één zijde een dakgoot nodig hebt, namelijk aan de laagste kant.
Niet alleen wordt het water dan vlotter afgevoerd dankzij de steilere helling, maar is het ook makkelijk in onderhoud.

2. Modern

Dankzij zijn futuristische uitstraling wint het lessenaarsdak hoe langer hoe meer aan populariteit. En niet alleen de uitstraling, maar ook de creatieve mogelijkheden dragen daartoe bij: zoals eerder vermeld, kun je meerdere lessenaarsdaken combineren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je dakbedekking laten doorlopen op je gevel. Een lessenaarsdak oogt ook strakker, omdat er maar één dakgoot is die bovendien niet zo erg opvalt. Het is zeker een aanrader voor iemand die eens iets anders wilt dan de traditionele daken.

Lessenaarsdak: 4 voordelen op een rijtje

3. Meer licht en plaats

Met een lessenaarsdak heb je ook meer licht aan de lange kant van je huis, mits je grote ramen plaatst bijvoorbeeld. Ook bij een verspringend lessenaarsdak kun je de ruimte tussen de twee daken als lichtbron inrichten.

4. Plaatsing en materialen

De bovenkant van de muren van de woning worden met de juiste hellingsgraad afgewerkt. Er worden gordingen opgelegd en vastgemaakt aan de muren, waar dan het dakbeschot met isolatie op komt. Daarop komt dan het eigenlijke dakbedekking, afhankelijk van je smaak en de hellingsgraad van je dak. Met een lessenaarsdak kan je opteren voor verschillende soorten dakbedekking, namelijk dakpannen, leien, riet of golfplaten.

Wat is de prijs van een lessenaarsdak?

In het algemeen genomen ligt de prijs van een lessenaarsdak lager dan die van een klassiek dak. Dit komt doordat het maar uit één vlak bestaat en de plaatsing sneller kan dan een traditioneel dak.

Daarnaast hangt de prijs ook af van de grootte van het dak en de gebruikte dakbedekking. Wens je een prijs op maat voor je dakwerken? Vul dan snel onderstaand formulier in!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.