Dakkapel: mogelijkheden en prijs

Een dakkapel zorgt voor extra licht en extra ruimte. De mogelijkheden zijn bovendien erg uitgebreid. Hieronder sommen we verschillende keuzemogelijkheden op. We vertellen je ook wat meer over de prijs.

Dakkapel plaatsen

Dakkapel: prefab of op maat?

Dakkapellen kunnen op twee verschillende manieren ontworpen worden: kant-en-klaar in de fabriek of op maat bij je thuis.

Prefab

Een dakkapel die op voorhand in de fabriek wordt gemaakt, is een prefab dakkapel. Deze hebben een vaststaande prijs. Doordat de dakkapel reeds op voorhand wordt ontworpen, neemt de installatie meestal maar één dag in beslag. Tijdens de installatie takelt een kraan de dakkapel naar boven.

Prefab dakkapellen bestaan in allerlei vormen. Qua materiaal gebruik men vaak kunststof en zink. Daardoor is de dakkapel niet zwaar en is ze op vele daken toepasbaar. De prijs valt bovendien ook goed mee. Een kleine dakkapel van zo’n twee meter breed kost ongeveer 3.5000 tot 4.000 euro. Vergeleken met maatwerk, kan een prefab dakkapel wel tot 30% minder kosten.

Interesse in een prefab dakkapel?

Ontvang een offerte op maat

Maatwerk

Wil je een dakkapel die volledig beantwoordt aan jouw smaken en voorkeuren? Ga dan voor maatwerk. In vergelijking met prefab dakkapellen, biedt maatwerk je een veel ruimer aanbod aan materialen, afwerkingen en details. Vanzelfsprekend is het prijskaartje van een dakkapel op maat aan de duurdere kant.

Reken een minimumprijs van ongeveer €3.000. Afhankelijk van de gekozen materialen, vorm, afwerking en afmetingen kan de prijs omhoog gaan.

Omdat een op maat gemaakte dakkapel niet op voorhand wordt ontworpen, kunnen de installatiewerken enkele dagen of weken duren. Dat wachten is echter de moeite waard!

Dakkapel: plat dak, schuin dak of puntdak?

Dakkapel: wat zijn de mogelijkheden?

Dakkappelen zijn verkrijgbaar met een plat dak, een schuin dak en een puntdak.

Plat dak

Een plat dak is in een mum van tijd geïnstalleerd. Bovendien heb je keuze uit verschillende materialen. Helaas heeft een plat dak geregeld een schoonmaakbeurt nodig. Doordat het dak plat is, blijft er al snel van alles op liggen, waardoor regenwater niet gemakkelijk van het dak stroomt. Een plat dak kan je combineren met verschillende stijlen.

Schuin dak

Bij een schuin dak of sleepdakkapel blijft vuiligheid minder snel liggen en stroomt regenwater er bijgevolg gemakkelijk van af. Daarnaast geeft een schuin dak je de mogelijkheid om wat meer in de hoogte te werken. Een schuin dak omvat wel een ingewikkelder bouwproject dan een plat dak. Reken daarom best zo’n 1.000 euro extra kosten.

Puntdak

Een puntdak wordt soms ook wel eens een zadeldak genoemd. Dergelijke dakkapellen kan je bedekken met zink, riet of dakpannen. Als je voor dakpannen kiest, moet je dak een hellingshoek van 35 graden of meer hebben.

Interesse in een prefab dakkapel?

Laat je adviseren door een ervaren dakwerker

Welk materiaal en prijs?

Voor de binnenkant van een dakkapel gebruikt men meestal houten platen of gipsplaten, ook wel gyproc genoemd. Langs buiten kan men werken met kunststof, hout, polyester of gevelsteen.

Qua dakbedekking heb je opnieuw verschillende mogelijkheden, waaronder kunststof. Zelfs een groen dak is mogelijk! Let er altijd op dat je dakkapel goed wordt afgewerkt, zodat je later niet met lekken komt te zitten.

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Ga je voor een plat dak, een schuin dak of een puntdak? Kies je al dan niet voor maatwerk?

Ook de gekozen dakbedekking, materiaal en afmeting oefenen invloed uit op de prijs. Qua materiaal is hout het goedkoopst en polyester het duurst. Kunststof schommelt ergens tussenin.

Tot slot spelen het aantal ramen, het materiaal van de raamprofielen en het type beglazing een niet te verwaarlozen rol. De prijs drukken door zelf de handen uit de mouwen te steken, is geen goed idee.

Het plaatsen van een dakkapel vraag vakkennis en expertise. Je wilt per slot van rekening niet eindigen met een dak vol lekken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.