Offerte aanvragen

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Ben je op zoek naar een dakwerker uit je regio?

Snel en goedkoop je dak herstellen? Wij zoeken de beste specialisten in je regio. Zij zorgen voor een professionele en langdurige oplossing.

Offerte dakrenovatie

Offerte dakreiniging

Offerte dakisolatie

Offerte schoorsteenvegen

Dakwerken zijn een noodzakelijke ingreep die de waarde van je huis en je leefcomfort doet stijgen. Maar kiezen voor een nieuw dak brengt ook een niet onaardige investering met zich mee. Overweeg daarom goed met welke partner je in zee gaat. Meer dan één offerte voor dakwerken vragen en alle aanbiedingen grondig vergelijken is dan ook de boodschap.

Goedkoop je dak renoveren kan ook!

Prijsbewust speuren naar de voordeligste offerte voor dakwerken is heel eenvoudig. Online vraag je snel en eenvoudig meerdere offertes aan bij een professionele daklegger in jouw regio. Prijzen kunnen namelijk heel erg verschillen per regio. Zo krijg je meteen de voordeligste opties voorgeschoteld. Ervaringen van mensen die ook offertes aanvroegen, leren dat je tot wel 40% kunt besparen op je dakrenovatieproject door goed te vergelijken.

Online offertes voor dakwerken

Een onlineofferte voor dakwerken aanvragen, gaat snel en werkt eenvoudig. Je postcode invullen en een kleine omschrijving van de renovatiewerken: die gegevens volstaan om meerdere offertes te krijgen die je dan feilloos vergelijkt. Zo krijg je niet alleen accuratie informatie over het aanbod van meerdere dakwerkers. Je verneemt ook welke dakaannemer snel beschikbaar is in jouw regio.

Een niet te onderschatten voordeel. Want dankzij die informatie plan jij je renovatieproject ruimschoots op voorhand en weet je aan welke timing jij je kan verwachten.

Dakwerken: prijzen

Welke kostprijzen moet je in gedachten houden bij werken aan je dak? Om die vraag te beantwoorden moet je weten dat de prijs afhankelijk is van de aard van het werk en de soort dakbedekking die je dakaannemer gebruikt. Verder spelen ook de grootte van je dakoppervlakte een rol en moet je ook rekening houden met eventuele afbraakkosten van je bestaande constructie.

Om je een idee te geven van de kosten die je voor ogen moet houden, geven we dit voorbeeld. Heb je een dak van 100m² en laat je het bekleden met kleidakpannen? Dan betaal je daarvoor een bedrag van ongeveer €5.500.

Zoals gezegd, hangt de prijs die je betaalt voor een nieuw dak ook af van het soort dak. Heb je een plat of gebogen dak? Dan zijn dit de standaardtarieven per vierkante meter. En je ontdekt ook meteen de levensduur van je dak per materiaalsoort:

 • Bitumen: €40 tot €60 – 25 jaar
 • EPDM: €29 tot €75 – 50 jaar
 • Groendak: €40 tot €75 – 60 jaar

Voor een hellend en gebogen dak ziet het overzicht er zo uit:

 • Kunstleien: €30 tot €65 – 25 jaar
 • Bitumenleien: €30 tot €40 – 25 jaar
 • Natuurleien: €55 tot €199 – 30 jaar
 • Betonpannen: €55 tot €199 ero – 30 jaar
 • Overzetdak: €50 tot €60 – 30 jaar
 • Riet: €90 tot €95 – 35 jaar
 • Kleidakpannen: €32 tot €65 – 100+ jaar
 • Zink: €65 tot €110 – 125 jaar

De overheid stimuleert de vernieuwing van daken. Want een vernieuwd dak scoort hoger op het vlak van warmte-isolatie en draagt zo bij tot een energiezuiniger woningaanbod. Daarom voerde de Vlaamse Regering verschillende premies in voor meerdere soorten dakwerken. Of je in aanmerking komt, is afhankelijk van je woonplaats, inkomen en leeftijd. We zetten de drie voornaamste premies op een rijtje:

 • Belastingaftrek bij dakisolatie levert je tot 30 procent belastingvoordeel op.
 • De gemeentelijke dakisolatiepremie
 • De Vlaamse Renovatiepremie die toelaat om tot 30 procent van je factuurbedrag terug te vorderen.

Waarom zijn dakwerken noodzakelijk?

Het dak is een van de fundamentele onderdelen van elke woning. Het beïnvloedt de algemene staat van je huis en heeft een impact op de verkoopwaarde van je woning. Je dak vakkundig laten onderhouden is dan ook noodzakelijk. Een klein waterlek ongemoeid laten, bedreigt op termijn je volledige dakconstructie. Tijdig ingrepen is dus een must.

Is je dak aan vervanging toe? Vertrouw het renovatieproject dan toe aan een ervaren partner. Die adviseert je bij de meest aangewezen keuze voor jouw woning en voert de werken professioneel uit. Is je huidige dak onvoldoende of zelfs niet geïsoleerd? Laat je dak dan tegelijk isoleren. Zo verliest je woning minder energie en bespaar je op stookkosten. Bovendien krijg je dankzij de subsidies van de overheid een deel van je investering terugbetaald.