De Oude Pottelbergse pan: Voordelen, tips en tricks

Oud pottelbergse pan

Er komt heel wat kijken bij het aanleggen van een volledig of gedeeltelijk nieuw dak. Het kiezen van de juiste dakpannen blijft één van de moeilijkste vraagstukken.

Opteer je voor de Oude Pottelbergse Pan? Dan kies je voor een geliefd en veel gekozen dakpan. We doen voor je uit te doeken waarom de Oude Pottelbergse Pan een tijdloze klassieker is.

Vergelijk de prijzen in 2 minuten!

Rustiek én bestendig tegen weer en wind

De Oude Pottelbergse Pan is juist zo populair door zijn rustieke uitstraling. Deze holle kleidakpan heeft het uiterlijk van een oude landelijke dakpan zoals je die vaak tegenkomt op daken van historische hoeves en begijnhoven. Toch is deze dakpan enorm sterk wat kwaliteit en materiaal betreft. Deze dakpan verweeft dus de voordelen van een stevige nieuwe kleidakpan met het uiterlijk van een oud en verweerd model.

Jarenlange garantie op deze dakpan

Ondanks wat de naam doet vermoeden is de Oude Pottelbergse Pan op zich geen oude gebruikte dakpan. Als je dat echt wilt, kan je hem meestal tweedehands kopen. Je loopt dan natuurlijk wel de garantie mis die je bij een verdeler krijgt. Door zijn robuuste karakter geven de meeste verdelers makkelijk 30 jaar garantie.

Ontvang je prijs op maat

De Oude Pottelbergse Pan is waar voor je geld

Een heikel punt bij de Oude Pottelbergse pan is dat deze relatief duur is. Toch is het leggen van een dak met oude dakpannen om hetzelfde effect te bekomen vaak nog duurder. Dit komt omdat oude dakpannen geen nagelgaten of ophangneuzen hebben. Het boren van nagelgaten is een tijdrovende en dure onderneming.

Ben je dus een oude boerderij aan het renoveren en wil je het rustieke karakter ervan intact laten? Dan kies je best voor Oude Pottelbergse Pannen.

Waar kent deze dakpan juist zijn oorsprong?

De Pottelbergfabriek werd opgericht rond het jaar 1850 in Kortrijk en groeide uit tot een uithangbord voor de West-Vlaamse stad. De originele site van de fabriek is ondertussen beschermd erfgoed.

Deze site sloot in 1988 de deuren. Koramic, het bedrijf achter de Pottelbergfabriek, verhuisde van locatie en produceert tot op heden nog altijd de typische dakpan met Oude Pottelbergse Pan als merknaam.

Ondanks het feit dat ze nog altijd geproduceerd worden, zijn Pottelberg dakpannen van oude makelij gegeerd bij liefhebbers.

Kleuren en variaties van de Oude Pottelbergse Pan

Nu we de voordelen en herkomst van de Oude Pottelbergse Pan overlopen hebben, sommen we even de meestvoorkomende kleuren en stijlen voor je op.

  • Vieilli blauw gesmoord
  • Vieilli rood
  • Natuurrood
  • Blauw gesmoord
  • Rustiek

Modellen van vroegere Oude Pottelbergse Pannen kunnen hiervan afwijken. De prijzen zelf kunnen ook variëren, afhangend van waar je ze koopt. Gemiddeld ligt de prijs per m² ergens tussen €18 en €50. Als je een sprong in het diepe wilt wagen, kan je ze ook tweedehands kopen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.