Dakwerkers: hoe kiezen? + Prijzen

Is je dak toe aan renovatie of herstelling? De juiste dakwerker kiezen is belangrijk. Een goede dakwerker lost niet alleen je probleem op, maar geeft je ook advies over het bijkomende onderhoud ervan. Ontdek in dit artikel enkele handige tips om snel en eenvoudig dakwerkers in jouw regio te vinden, te vergelijken en te kiezen.

Wil je gewoon snel en eenvoudig offertes vergelijken van dakwerkers uit jouw regio? Vergelijk tot 5 gratis offertes via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang gratis offertes op maat

Vind dakwerkers in jouw regio

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat kosten dakwerkers?

De prijs van de dakwerken is wellicht het belangrijkste criterium waarop je let bij het vergelijken van verschillende dakwerkers. Het totale kostenplaatje is echter afhankelijk van het soort werk dat je wil laten uitvoeren. Een volledige renovatie van het dak kost bijvoorbeeld meer dan pakweg dakisolatie of dakreiniging.

In onderstaande tabel vind je een handig overzicht van de prijzen voor enkele soorten dakwerken. Zo krijg je al een eerste idee van de kostprijs van dakwerken.

Soort dakwerken Richtprijzen
Dak vernieuwen € 30 – 90 per m² (plat dak) 

€ 25 – 125 per m² (hellend dak)

Dakisolatie € 30 – 40 per m² (plat dak) 

€ 20 – 60 per m² (hellend dak)

Daklekkage € 25 – 30 per uur
Dakreiniging € 30 per m²

Vraag advies en ontvang gratis offertes op maat

Let op: de prijzen variëren naargelang het soort dak, de gebruikte materialen en de tarieven die elke dakwerker hanteert.

Dakwerker gezocht? Waarvoor inschakelen?

dakwerkers

Het dak is een erg belangrijk onderdeel van je woning. Daarom raden wij aan om niet zelf aan de slag te gaan met een dakrenovatie als je geen ervaring hebt. Een dakwerker gaat professioneel te werk en weet hoe hij elk type klus tot een goed einde brengt.

Je kan een dakwerker inschakelen voor uiteenlopende soorten dakwerken. Zo plaatst hij probleemloos een nieuwe dakbekleding. Maar ook dakonderhoud en zelfs de plaatsing van een dakkapel zijn eenvoudige klussen voor een professional.

Dakwerkers weten ook welke materialen geschikt zijn voor je dak, waardoor de renovatie of de herstelling ervan snel én veilig verloopt.

Nieuwe dakbekleding

Een belangrijke keuze die je moet maken voor de renovatie of de plaatsing van je dak, is de dakbekleding of dakbedekking. Een goed gekozen en mooi geplaatste dakbekleding maakt de look van je huis helemaal compleet.

Maar welke opties heb je? En, kan je zomaar elke soort dakbedekking kiezen? Een dakwerker kan je informeren en adviseren over de verschillende soorten materialen en technieken die gebruikt worden.

dakwerker gezocht prijs

Dakrenovatie

Ook voor een volledige dakrenovatie kan je een beroep doen op professionele dakwerkers. Ze kunnen eenvoudig een nieuw dak plaatsen of de bestaande dakbedekking vervangen. Door tijdig een dakwerker in te schakelen vermijd je ernstige schade aan je oude dak of eventuele ongelukken.

Dakonderhoud en dakreparatie

Een dakwerker staat ook voor je klaar om kleinere beschadigingen te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan daklekkages of een beperkte stormschade. Afhankelijk van de graad van de schade gaat een professionele dakwerker de juiste materialen en gereedschap gebruiken. Bovendien weet hij welke stappen hij moet volgen om verschillende problemen naadloos op te lossen.

Een dakwerker kan daarnaast ook de reiniging en ontmossing van je dakpannen op zich nemen. Die twee zaken zijn erg belangrijk om schade te voorkomen.

Plaatsing dakkapel

Indien je meer ruimte en lichtinval wenst in je zolder, kan je kiezen voor een dakkapel. Het plaatsen van een dakkapel is eenvoudig voor professionele dakwerkers, maar bijna onmogelijk om alleen te doen. Datt komt doordat een dakkapel prefab wordt gemaakt, waardoor er een heel team  nodig is om deze op de juiste plek te plaatsen. De plaatsing van een dakkapel kan ook wat langer duren dan andere dakwerken.

Dakwerkers kiezen: 3 aandachtspunten

Een goede dakwerker kiezen voor de herstelling of het onderhoud van je dak is essentieel. Maar, hoe weet je of je de juiste dakwerker hebt gekozen? Let vooral op de volgende zaken:

  • Contacteer vooraf verschillende dakwerkers. Afhankelijk van het soort renovatie, zijn sommige dakwerkers meer of minder geplaatst zijn voor de uitvoering ervan. Vraag daarom zeker wat de specialisaties zijn van een bepaald dakwerkers-team en hoeveel tijd er nodig is om de renovatie van het dak te vervolledigen.
  • Check of de dakwerker aangesloten is bij een officieel bedrijf. Dat kan je zien aan het keurmerk. Het keurmerk bewijst dat het bedrijf professioneel te werk gaat en met goedgekeurde materialen werkt. De verschillende keurmerken voor dakwerkers zijn: KOMO, Dakmerk, NDA en Vebidak. Om zeker te zijn van de authenticiteit van het bedrijf, kan je op de websites van de keurmerken het bedrijf opzoeken.
  • Vergelijk de verschillende prijzen. Let op dat de prijzen ongeveer in dezelfde lijn liggen met het soort werk dat het bedrijf zal uitvoeren.

dakwerker prijs

Sommige dakwerkers leggen zich toe op specifieke klussen

Een belangrijk detail waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste dakwerker voor jouw dak, is het feit dat sommige dakwerkers zich op specifieke klussen richten. Dat is vooral het geval bij speciale soorten daken zoals industriële daken, platte daken of rieten daken.

Check daarom altijd eerst of de dakwerker die jij kiest ervaring heeft met het soort werk dat jij wil laten uitvoeren.

Info en advies nodig? Stel al je vragen

Ben je niet zeker welke optie de beste is voor de renovatie of het onderhoud van je dak? Een goede dakwerker zal je zonder moeite informatie geven en al je vragen beantwoorden. Twijfel niet om advies te vragen, zodat je zeker bent van je keuze!

Kijk verder dan de prijs op de offerte

De prijs is vaak het eerste waar je naar kijkt als je een offerte vergelijkt. Maar, vergeet niet dat de kwaliteit een even belangrijk aspect is. Vaak lijkt het voordeliger om een goedkope offerte te accepteren, maar check eerst of de dakwerker in kwestie geschikt is voor het type werk dat jij wil laten uitvoeren.

Dakwerker gezocht: hoe offertes vergelijken?

dakwerker vlaanderen

Probeer voor het aanvragen van een offerte te beslissen welk soort werk je precies wil laten uitvoeren. Hoe specifieker je offerteaanvraag, hoe accurater de prijs die een dakwerker je zal voorstellen.

Tips om te besparen op je offerte

Om de prijs van het totale kostenplaatje te beperken, kan je kiezen voor een dakwerker in je regio. Op die manier vermijd je hoge voorrijkosten.

Indien je buren ook geïnteresseerd zijn in een dakrenovatie of dakvervanging, kan je bijvoorbeeld samen een offerte aanvragen. Op die manier komen jullie in aanmerking voor een groepskorting. Dat betekent dat een bedrijf een korting zal aanbieden omdat je een grote opdracht hebt aangevraagd.

Daarnaast kan je je investering terugverdienen door premies. Indien je ervoor kiest om je dak te laten isoleren, kom je in Vlaanderen in aanmerking voor verschillende premies.

Dakwerkers en offertes vergelijken loont

Om je dakrenovatie, dakisolatie of dakreiniging tot een goed einde te brengen, vergelijk je best vooraf offertes van meerdere dakwerkers. Via onderstaand offerteformulier kan je tot 5 gratis offertes tegelijk ontvangen van dakwerkers uit je regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.