Dakwerken Vlaams-Brabant: vind en vergelijk dakwerkers in jouw regio

Is je dak aan een renovatie of een grondige onderhoudsbeurt toe? Dan zoek je best naar een professionele dakwerker. Een dakwerker zal je dak terug veilig maken en zal je het nodige advies bezorgen. Lees hier wat je het beste doet om een dakwerker te zoeken en te vinden.

Vraag advies op maat

Dakwerken Vlaams-Brabant: prijzen

Dakwerker

Er zijn geen vaste prijzen voor dakwerken, wel gemiddelde prijzen per vierkante meter. Je eigen situatie en voorkeuren spelen hier een rol in (de grootte van de woning, plat of hellend dak, soort dakbekleding…). De bereikbaarheid van je dak speelt ook een rol in de prijs: woon je in een rijhuis op een drukke straat of in een rustige wijk. De prijs verschilt ook af van de kwaliteit van het materiaal dat je wil gebruiken en de levensduur (hoe lang deze meegaat).

Wat doet een dakwerker

Een dakwerker is gespecialiseerd in alles dat te maken heeft met dakconstructies. Hij zorgt ervoor dat je dak bestand is tegen verschillende weersomstandigheden (regen, sneeuw, hagel…). Een dakwerker houdt zich bezig met verschillende handelingen zoals: dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie… .

Een nagelnieuwe dakbekleding

Er zijn veel verschillende dakbekledingen, je hebt bijvoorbeeld bitumen, dakpannen, PVC… . Welke moet je nu kiezen? De ideale dakbedekking hangt in grote mate af het type dak: een hellend of een plat dak. In de voorbije jaren hebben mensen die een plat dak hebben massaal gekozen voor bitumen dakbekleding.

Bitumen dakbekleding

Aardolie is de belangrijkste factor bij het produceren van bitum. Wordt de bitumen dakbekleding goed geplaatst, dan heeft het een levensduur van minstens 25 jaar. Door de nieuwe ontwikkelingen kan deze zelfs oplopen tot 35 jaar. Door bitumen te verhitten wordt het vloeibaar, waardoor deze zich zeer goed gaat vasthechten aan je dak.

Mensen met een hellend dak kiezen meestal voor dakpannen.

Dakpannen

Er zijn twee verschillende soorten dakpannen (betonnen en keramische/klei dakpannen). De betonnen dakpannen harden vanzelf, terwijl keramische dakpannen in een oven op hoge temperatuur worden gebakken. Waarom kiezen er zoveel mensen voor dakpannen? Dit komt omdat dakpannen zeer makkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Een ander voordeel waarom veel mensen voor dakpannen kiezen is dat de keramische dakpannen meer dan 100 jaar meegaan.

Dakrenovatie

Komt de levensduur van je dak op zijn eind of is je dak beschadigd? Dan is het wellicht tijd om je dak te renoveren. Het beste is dat je kiest voor erkende dakwerkers, echte vakmannen die je dak komen renoveren. Zo ben je zeker van een professionele uitvoering, waardoor je gerenoveerd dak zal meegaan. De prijs van een dakrenovatie hangt af van wat er juist aan je dak moet gebeuren en in welke staat je dak zich bevindt.

Dakisolatie

De dakwerker kan niet alleen je dak renoveren, maar ook isoleren. Door je dak goed te laten isoleren door een bekwame dakwerker geniet je van een forse energiebesparing. Je kan je dak op 2 manieren isoleren, langs de binnenkant en langs de buitenkant. Als je het dak langs buiten laat isoleren heb je 2 grote voordelen: binnen heb je geen enkele beschadiging en er wordt geen ruimte van je woning afgenomen. Je dak zal zo goed beschermd zijn tegen alle weersverschijnselen.

Dakonderhoud en dakreparatie

Een gehele dakrenovatie is niet altijd nodig. Het kan wel zijn dat je dak kleine beschadigingen vertoont, maar je kan hiervoor makkelijk een dakonderhoud of een dakreparatie aanvragen. Door je dak regelmatig te laten onderhouden door een dakwerker kan je onnodige kosten vermijden.

Dakkapel plaatsen

Een dakkapel wordt voornamelijk gekozen voor de extra ruimte en het extra licht dat binnen komt. Het plaatsen van dakkapellen is voor een dakwerker een alledaagse job. Doordat de dakkapellen meestal op voorhand zijn ontworpen duurt de plaatsing door een dakwerker maar 1 dag.

Vraag advies op maat

Waarop letten bij dakwerken in Vlaams-Brabant?

Voor je aan de dakwerken begint, moet je rekening houden met verschillende zaken: welk soort dak kies je, de isolatie, welke dakbedekking… . Heb je een hellend dak, dan moet je rekening houden met wat je zolder gaat worden (slaapkamer, extra badkamer, bureau…).

Kies dakwerker volgens specialiteit

Net als in elke job en elke functie heb je specialisten in elk domein. De ene dakwerker is beter in het isoleren van je dak en de andere dakwerker is beter in het installeren van dakkapellen. Kies dus de dakwerker die gespecialiseerd is in de dakwerken die voor jouw woning nodig zijn. Zo ben je zeker dat er een correcte uitvoering plaatsvindt en dat je tevreden zal zijn met het eindresultaat. Als klant kan je altijd vragen aan de dakwerker om vorige realisaties op tafel te leggen om zo een beeld te kunnen schetsen van zijn werk en zo de kwaliteit van zijn werk in te schatten.

Laat je informeren en vraag advies

Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voor de dakwerken beginnen, tijdens de dakwerken en na de dakwerken. Zo weet je wat je op elk moment moet doen en zeker niet mag doen. Een goede dakwerker helpt met de kleur, het materiaal, wat het beste is voor je type dak… .

Dakwerken Vlaams-Brabant: offerte is meer dan de prijs alleen

Dakwerken zorgen er voor dat je woning volledig als een ‘thuis’ voelt. Niemand wilt lekkages in zijn eigen huis. Iedereen wilt een warme sfeer creëren. Dus je betaalt een bepaalde prijs, maar wel voor je veilig en goed te voelen bij jou thuis.

Besparen op je dakwerken in Vlaams-Brabant? Handige tips

Om de kostprijs van je dakwerken te drukken zijn er een paar handige tips die we voor je op een rijtje zetten.

Groepskorting

In België zijn er veel typische rijhuizen, waarbij de daken met elkaar verbonden zijn. Wanneer je merkt dat jouw dak aan renovatie toe is, ga dan eens na of je buren ook geen renovatie of onderhoud nodig hebben aan hun dak. Dit kan zorgen dat je een stevige korting krijgt, want hoe groter de oppervlakte, hoe groter de korting. Je moet ook opletten dat als je enkel en alleen je eigen dak renoveert er tussen het nieuwe en het oude dak geen zwakke plekken ontstaan; waardoor er zo een lekkage veroorzaakt wordt.

Goede isolatie = besparing

Het dak renoveren zonder isolatie? We raden je aan om dit toch te doen. Als het dak wordt geïsoleerd, dan bespaar je maar liefst 30% op de energiefactuur. Wanneer je dit niet doet, verlies je 30% aan warmte.

Dakwerken Vlaams-Brabant: subsidies en premies

Informeer je goed als je dakwerken laat doen want je hebt misschien wel recht op een premie of subsidie. De Vlaamse regering is hard bezig om de klimaatdoelstellingen te halen. Om de Vlaming richting energiezuinig renoveren te duwen bieden ze verschillende premies en subsidies aan voor dakwerken. Deze premies zijn afhankelijk van je situatie (woonplaats, inkomen, leeftijd,…). Er zijn 3 verschillende premies waar je misschien voor in aanmerking zou kunnen komen (premie van de netbeheerder voor; dakisolatie, gemeentelijke dakisolatie premies en de Vlaamse renovatiepremie).

Dakwerken Vlaams-Brabant: dakwerker kiezen en offertes vergelijken

Zoek naar een erkende dakwerker die gespecialiseerd is in jouw dakwerken. Vergelijk verschillende offertes van verschillende bedrijven en kies de offerte die het beste bij jouw wensen past.

Totaalprijs versus uurprijs

Dakwerkers werken op verschillende manieren en met verschillende tarieven. Voor kleine dakwerken, werken ze vaak met uurprijzen die meestal tussen de 30 en 40 euro per uur variëren. Voor grotere werken of werken waar er op voorhand een prijs moet voor worden vastgesteld, krijg je een offerte op maat. Hierin kan je alle kosten vinden voor de werken. Je krijgt niet alleen een overzicht  van de vaste kosten maar ook de gemiddelde kosten bijvoorbeeld van de prijzen per vierkante meter. Zo kom je uit op een totaalprijs: de totale som die je gaat moeten betalen voor of na de werken.

Plan je dakwerken zorgvuldig

Tussen de offerte tekenen en de dakwerken zelf gaan er meestal een paar maanden voorbij. De meeste dakwerken zijn klaar op 1 dag. Heb je een nieuwe dakbedekking? Dan zal dit al meerdere dagen duren. Plan goed wanneer een dakwerker mag komen, wanneer het voor jou het beste uitkomt. Op voorhand plannen is altijd beter. Dan kan er rekening gehouden worden met eventuele vertraging van de werken en heb je wat speling.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.