Prijs dakpannen per soort en m²

Ga je binnenkort dakwerken uitvoeren en nieuwe dakpannen plaatsen? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de prijzen. Gelukkig hoef je niet te ver te zoeken, want hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de prijs voor dakpannen!

Nieuwe dakpannen: prijs per m²

Nieuwe dakpannen: prijs per m²

Type dakpan Richtprijs >/th>
Keramische dakpan Tussen € 35 en € 75 per m²
Pottelbergse dakpan Tussen € 18 en € 50 per m²
Geglazuurde dakpan Tussen € 45 en € 75
Beton dakpan Tussen € 50 en € 60 per m²
Sneldek dakpan Tussen € 30 en € 45 per m²
Zonnedakpan +- €400 per m²

Dakpannen worden vaak gekozen als dakbedekking. Ze hebben namelijk heel wat voordelen. Dakpannen zorgen bijvoorbeeld voor een mooie uitstraling van je woning, maar zijn ook erg duurzaam, soms gaan ze wel tot 100 jaar mee.

De prijs dakpannen per vierkante meter is afhankelijk van welke dakpannen je kiest, de oppervlakte van je dak en de prijs van de vakman. Hieronder ontdek je de prijs per soort!

Ontvang gratis advies op maat!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Prijs keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn dakpannen die gemaakt worden uit klei. Deze klei wordt in de juiste vorm geperst en in de oven gestoken. Door ze te bakken worden ze hard en sterk. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een extra glazuurlaag, dit zorgt voor een langere levensduur.

💶 Keramische dakpannen kosten gemiddeld tussen de € 35 en € 75.

Prijs pottelbergse dakpan

Een ander soort dakpannen die je kunt kopen, zijn de Pottelbergse dakpannen. Deze dakpannen kan je meestal tweedehands kopen, maar als je ze bij een verdeler koopt, krijg je er een garantie van 30 jaar of langer bij.

Dit komt omdat deze dakpannen erg robuust zijn. Pottelbergse dakpannen zijn relatief duur, maar geven een mooie, authentieke uitstraling aan je woning.

Ze worden vooral gekozen bij oudere gebouwen, zodat het rustieke karakter bewaard wordt. De prijzen van Pottelbergse pannen kunnen erg verschillen van waar je ze koopt.

💶 Gemiddeld kan je rekenen op € 18 tot € 50 per vierkante meter.

Prijs geglazuurde dakpannen

Kleien dakpannen kunnen ook geglazuurd worden. Tijdens het bakken wordt de glazuurlaag erg hard, waardoor het goed beschermt tegen mossen en algen. Geglazuurde dakpannen zijn net iets duurder dan ongeglazuurde kleien dakpannen.

💶 Gemiddeld kan je rekenen op een bedrag van € 45 tot € 75.

Prijs Boomse dakpan

De oude Boomse pan is een charmante dakpan met een golvend profiel. Deze was vroeger erg populair bij typisch Vlaamse woningen. Ook nu vind je deze dakpannen nog terug, voornamelijk op daken van oude hoeves en landhuizen.

De verschillende kleurschakeringen van de dakpannen geven elk gebouw een uniek karakter. Boomse dakpannen koop je meestal per stuk en tweedehands. Je hebt de keuze tussen rode en blauwe. De blauwe zijn net iets duurder dan de rode.

💶 Meestal kosten de rode dakpannen tussen de 25 en 50 cent per stuk en de blauwe tussen 75 cent en één euro, maar de prijs is erg afhankelijk.

Beton dakpan prijs

Betonnen dakpannen worden niet gebakken, maar gegoten. Ze bevatten een coating die ze een vlak oppervlakte geven dat alg- en mosgroei tegengaat. Niet alle betonnen dakpannen hebben een coating, maar het is wel verstandig om te kiezen voor dakpannen die dat wel hebben, want zo’n coating verlengt de levensduur.

Betonnen dakpannen zijn financieel interessant. Daarnaast zijn ze ook milieuvriendelijk, want de methode om ze te maken vergt niet veel energie.

💶 Ze kosten gemiddeld tussen de € 50 en € 60 per vierkante meter.

Prijs sneldek dakpan

Sneldek dakpannen zijn een soort betonnen dakpannen. Sneldek pannen zijn vooral een goede keuze bij een dakhelling van minimaal 15 graden. Deze dakpan is dubbelgewelfd en wordt vaak gekozen door zijn mooie uitstraling, maar de sneldek dakpan heeft nog tal van andere voordelen.

Deze dakpan kan snel geplaatst worden en is een goedkope optie. Daarnaast is hij in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en past hij dus bij uiteenlopende huisstijlen.

💶 De gemiddelde prijs van sneldek dakpannen is tussen de € 30 en € 45 per vierkante meter.

Prijs zonnedakpannen

Zonnepanelen worden steeds populairder, maar er is ook nog een andere oplossing om gebruik te maken van zonne-energie: zonnedakpannen!

Zonnedakpannen zijn dakpannen die zonnecellen bevatten, net zoals zonnepanelen, alleen ogen ze veel mooier op je dak. Voor zonnedakpannen betaal je wel wat geld, maar je spaart er natuurlijk ook veel mee uit op je energiefactuur.

Gemiddeld kan je rekenen op zo’n €400 per vierkante meter, voor de zonnedakpannen alleen. Je kunt deze beter niet zelf leggen en gemiddeld betaal je zo’n €  45 a €60 per uur voor een vakman.

Als je naar de totaalprijs kijkt, zijn ze heel wat duurder dan zonnepanelen. Wat logisch is, omdat ze ook dakbedekking zijn.

Advies nodig over de verschillende soorten dakpannen?

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Dakpannen: prijs voor plaatsing en onderhoud

Eens je dakpannen gekozen hebt, komen er ook nog heel wat andere kosten bij kijken. Zo is bijvoorbeeld dakisolatie erg belangrijk, maar soms kan het ook nodig zijn om het dak te impregneren en natuurlijk heb je ook de plaatsingskosten.

Deze kosten komen nog eens bovenop de bovenstaande kosten, waardoor het kostplaatje nog een heel stuk duurder wordt. Hieronder geven we je een overzicht van de bijkomende kosten!

Prijs plaatsing dakpannen

Prijs nieuwe dakpannen plaatsen

De prijs van de arbeidskosten zijn erg verschillend naargelang de dakwerker, maar gemiddeld kan je toch rekenen op een bedrag tussen de € 20 tot € 50 per vierkante meter. Daarbij komen nog de kosten van dakisolatie (dit is niet verplicht, maar wel aangeraden). Hoeveel de isolatie van je dak kost, is afhankelijk van de manier waarop je je dak gaat isoleren.

💶 Gemiddeld kost de isolatie van een hellend dak tussen de € 30 en € 65 per vierkante meter en het laten isoleren van een plat dak tussen de € 50 en € 70 per vierkante meter. Voor isolatie en plaatsing betaal je gemiddeld tussen de € 70 en € 95 per vierkante meter.

Wanneer je dak aan een onderhoud toe is, zal je dit zo’n € 12 tot € 15 per vierkante meter kosten. Je kunt deze kosten vermijden, door te kiezen voor een abonnement bij je dakwerker. Als je een abonnement hebt, komen ze ieder jaar op een afgesproken datum je dak controleren.

Zo’n abonnement kost meestal tussen de € 80 en € 140 per jaar, maar het kan interessant zijn om zo’n abonnement aan te gaan. Voor meer informatie richt je je het best tot je dakwerker.

Prijs dakpannen impregneren

Naast de prijs voor de plaatsing, het onderhoud, de dakpannen en de isolatie kan je er ook voor kiezen om een extra bedrag te betalen om je dakpannen te impregneren. Door je dakpannen te impregneren geef je ze een extra lange levensduur.

Als je je dakpannen impregneert, dan voorzie je ze van een beschermende laag die vuil- en waterafstotend is. Bij geglazuurde dakpannen is zo’n laag overbodig, maar bij de andere dakpannen is dit wel aangeraden, voornamelijk bij betonnen dakpannen.

💶 Voor impregneren betaal je een meerprijs van ongeveer € 5 per vierkante meter. Dakpannen plaatsen en impregneren kost dus gemiddeld tussen de € 55 en € 80.

De beste prijs voor je nieuwe dakpannen? Vergelijk offertes!

Wil je geld besparen? Dan is het een goed idee om de offertes van verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk erg uiteenlopend zijn.

Offertes aanvragen duurt niet lang en bovendien is het gratis. Op een eenvoudige manier bespaar je dus enkele honderden euro’s uit!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.